4 orsaker att älska en Sibirisk katt

Älskar du katter? Då vill du definitivt lära dig mer om den sibiriska katten. Denna ras är känd för att vara kärleksfull, vänlig och lekfull. Här är fyra anledningar till varför du bör överväga att skaffa en egen sibirisk katt till din familj.

Vad är en sibirisk katt?

Den sibiriska katten är en stor rysk katt som liknar den norska skogskatten och Maine Coon. Hanar väger cirka 4,5 till 6 kg, medan honor väger cirka 3 till 5 kg. Den ska ha en välutvecklad krage och svans, hårtofsar mellan tårna och ordentliga öron behåring.

Pälsen på en sibirisk katt består av en tät underpäls som har längre täckhår som fungerar som ett skydd från vatten och fukt. På den sibiriska katten så är pälsen längst i den så kallade kragen kring halsen. Den har även lång päls på bringan, på låren och på svansen.

Vart denna ståtliga kattras kommer ifrån är det inte någon som riktigt vet men det finns en teori om att katterna togs till Sibirien av ryska nybyggare.

gullig katt

4 anledningar till varför du kommer att älska en sibirisk katt

Här nedan så kan du läsa om 4 anledningar till varför just den sibiriska katten är så älskad av kattägare och vilka fördelar det finns med att ha en sibirisk katt.

En katt som passar bra ihop med barn och som är kärleksfull

Det som är så bra med just den sibiriska katten är att det är en katt som älskar uppmärksamhet och är social. Den är också väldigt lekfull och nyfiken vilket är en perfekt om du har barn där hemma.

Ett bra alternativ om du har eller har någon i din närheten som har kattallergi

En annan anledning till den sibiriska katten är så älskad är att den är allergivänlig. Då den är allergivänlig så gör det inget om du eller någon annan i din närhet är allergisk mot katter.

För dig som vill ha en livskamrat med lång ålder

Någon att som är älskvärt med den sibiriska kattrasen är att dom har en ganska lång medellivslängd upp till 20 år. Faktum är att den rent genetiskt anses har starka gener och bra anlag.

Så om du skaffar en sibirisk katt så räkna med många år tillsammans och få veterinär besök.

En riktig problemlösare

Den sista coola anledning och egenskapen som den sibiriska katten har är att den är väldigt smart och intelligent. Den älskar att lösa problem och utforska saker. Så för dig som äger en sibirisk katt så kommer du aldrig få en tråkig stund då dom alltid hittar på något.

Sammanfattningsvis är den sibiriska katten en fantastisk ras av flera skäl. De är kärleksfulla och sociala katter som är perfekta följeslagare, de är allergivänliga, intelligenta och lekfulla. Om du letar efter en bra katt att lägga till i din familj bör den sibiriska katten definitivt stå högst upp på din lista.